معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول

دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 24 تیر 1399

زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر

دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند.  این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 22 تیر 1399

زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى

هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن می‌گرفتیم.  تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانه‌های شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده‌ است، روایتگر آن است. 

ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوال‌ها را با خودمان مرور می‌کنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا می‌خواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا می‌خواستند برای مشکلات، با روحیه‌ای تازه راه‌حل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آن‌ها می‌جنگیدند؟ آیا ... 

"جشن" امروز چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ ...

اخبار

اسباب بازي خانه

كارگاه "اسباب بازي خانه" براي اعضاي گروه سني الف-ب-ج كتابخانه كودكان و نوجوانان روزهاي يكشنبه (يك هفته در ميان)، در سال ۹۰ توسط خانم ها مينا حبيب نژاد و سيمين ابراهيمي برگزار مي شود. این کارگاه در سال ۹۱ توسط خانم مینا حبیب نژاد ادامه پیدا کرد.

اين كارگاه با هدف بالا بردن مهارت در بازي گروهي، مهارت هاي فردي اجتماعي، اطلاعات خانواده ها در رابطه با اسباب بازي ها و جنبه هاي مختلف آن همچنين ايجاد هماهنگي و همكاري بين بچه ها برگزار مي شود.

به دليل متفاوت بودن گروه هاي سني و با توجه به اهداف، بچه ها به گروه هاي چند نفره تقسيم مي شوند و با كمك مربي اسباب بازي هاي مناسب را انتخاب مي كنند. در كنار بازي بچه ها، والدين آن ها نيز آموزش هاي لازم را دريافت مي كنند.

در سال ۹۱ این کارگاه با اهداف قبلی از جمله بالا بردن مهارت های فردی و اجتماعی در کودکان، بالا بردن مهارت کنترل هیجان، بالا بردن مهارت تعامل با یکدیگر، آموزش ارزش های زندگی، ایجاد لذت و شادی و… نیز ادامه پیدا کرد. بازی های انجام شده در این کارگاه عبارتند از: کار با کاغذ و اریگامی، بازی با ستاره های درهم شونده، ساختن شکل های هندسی با کاغذ و سپس ساختن آدمک با این اشکال، منچ، کش بازی، اتلو، کلمه بازی، دومینو …

در نیمه دوم سال ۹۱ کارگاه اسباب بازی خانه برای دو گروه سنی (الف) و (ب-ج) جدا شد تا بازی ها انجام شده مناسب گروه های سنی باشد.

گروه سنی الف: بازی های انجام شده برای این گروه سنی عبارتند از بازی سلام سلام، تصویرخوانی کتاب، قل دادن توپ به همدیگر، رد کردن توپ با هم، بازی با مداد شمعی و کاغذ، پاره کردن و چسباندن دوباره کاغذ به منظور بالا بردن مهارت های فردی، خواندن شعر پاییز، قطار بازی، بازی های حرکتی و ریتمیک، خواندن شعر "شیر تا بخوای مفیده"، خواندن شعر ۵ قانون قبل از خواب، درست کردن آدمک، بازی با خمیر و سه نوع آرد (نخود، گندم و ذرت)، بازی میز و پذیرایی (آموزش پذیرایی و غذا خوردن)، خواندن شعر "گرگا" و درست کردن کاردستی در ارتباط با شعر، خط کش بازی (آموزش خط های افقی و عمودی) و درست کردن جدول و گذاشتن یک جوجه و یک سیب در هر خانه از جدول برای آموزش تناظر یک به یک و مفاهیم دیگر ریاضی، درست کردن شکل دست ها و پاها به وسیله کشیدن دایره و خواندن شعر دستهامو می شورم، بازی با اشکال هندسی و پیچ و مهره، دورکشی اشکال مختلف و…

کتاب هایی که برای این گروه سنی معرفی شدند عبارتند از کتاب "دلتنگی"، "من مامانم را می خواهم"، "دو پرنده دو بال"، "خرس کوچولو"، راز کوچک بانی"، "خانه من کجاست"، "دالی"، "خنده ملوس"،‌غول کوچولو در مهد کودک"، "بیدار شدن پیشی کوچولو"، "قصه های خرگوش کوچولو"، "شیر من"، "کتی آشپزی می کند"، "گورخر چه رنگیه؟"، "دستت بشور"، "چرا من بابامو دوست دارم" و…

برای این گروه سنی کتابخوانی گروهی نیز انجام می شود. به این صورت که یک نفر کتاب می خواند (تصویر خوانی می کند) و بقیه بچه ها به گوش می دهند.

گروه سنی ب-ج: بازی های انجام شده برای این گروه سنی عبارتند از بازی با ستاره ها، کارت های لاک پشت شیطون، ساختن ستون، گره بازی، بازی حروف، بازی پنتاگون (دوز)، تاق و ستون، جینگا، کش بازی، بازی مهارتی میز و پذیرایی، بازی بولینگ و…

کتاب های که برای این گروه سنی معرفی شدند عبارتند از "سوپ سنگ"، "فرانکلین در موزه"، "سوپت را هورت نکش"، "دو پرنده دو بال"، "من نمی تونم"، "آقای نظم"، "قصه های خانم خانم ها"، "انگشت جادویی"، "جودی جدی"، "یه روز یه شاهزاده خانمی بود"، "نازی ناز ناز"، "داداش کوچولوی شیطون" و…

در این کارگاه مادران بچه ها نیز حضور دارند و با آن ها درباره تأثیر بازی با گروه های متفاوت بچه ها، تأثیر رفتن به مکان های متفاوت و کسب تجربیات دیداری و جمعی، شنونده جدی بودن، چگونگی تأثیر ارتباط پذیرا  و… با خانواده صحبت شد.

در جلسه آخر سال ۱۳۹۱ درباره هفت سین صحبت شد و درباره هر یک از سین ها برای بچه ها شعر خوانده شد و بچه ها هفت سین درست کردند. برای مادران نیز درباره کارهایی که با بچه ها در ایام عید باید انجام دهند صحبت شد.

 

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading