کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول
دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.
کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.
آغاز دوره : 24 تیر 1399
زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50
اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.
تلفن ثبت نام : 02166962904
ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤
کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر
دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.
کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.
آغاز دوره : 22 تیر 1399
زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30
اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.
تلفن ثبت نام : 02166962904
ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤
جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى
هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن میگرفتیم. تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانههای شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده است، روایتگر آن است.
ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوالها را با خودمان مرور میکنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا میخواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا میخواستند برای مشکلات، با روحیهای تازه راهحل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آنها میجنگیدند؟ آیا ...
"جشن" امروز چه معنایی میتواند داشته باشد؟ ...
اخبار
ترویح خواندن یک فعالیت عاشقانه است!
دوازهم شهریور خانه کتابدار میزبان پاتریشیا آلدانا، رئیس پیشین دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان بود. او چند تجربه ترویج کتابخوانی بین المللی را با گروهی از دوستداران ادبیات کودک و مروجان خواندن سهیم شد.
آلدانا سخنان خود را چنین آغاز کرد: "من این شانس را داشتم که در دوره ای که ریاست دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان را بر عهده داشتم بسیار سفر کنم و به مهمترین فعالیتی که افرادی نظیر ما می توانند انجام بدهند یعنی ترویج خواندن و ساختن جهانی که کتابخوان است، توجه کنم. اکنون ما در کانادا در نهضت ملی خواندن تلاش می کنیم راه هایی پیدا کنیم که خوانندگانی برای تمام عمر و نه مقطعی پرورش دهیم که این کار حتی در کشوری مانند کانادا آسان نیست. این تلاش ها سبب شد من از خود بپرسم چگونه من به یک خواننده تمام عمر تبدیل شدم و چگونه دو دخترم و دو پسرم به چنین خوانندگانی تبدیل شدند، به ویژه که علاقه مند کردن پسرها به خواندن چندان ساده نیست."
او با اشاره به تجربه های شخصی خود با مادر و فرزندانش "خواندن با صدای بلند و سهیم شدن ادبیات بین دو نسل" را پیشنهاد می کند. او می گوید: "من از مادری آمریکایی و از پدری گواتمالایی به دنیا آمدم. فضای گواتمالا در دوران کودکی من بسیار ضد آمریکایی بود. من آمریکایی ها را دوست نداشتم اما عاشق مادرم بودم. چیزی که من و مادرم را به هم وصل می کرد کتاب ها بودند. در آن زمان هیچ کتابی به زبان اسپانیایی برای کودکان وجود نداشت. خواندن، یک باغ مخفی برای من و مادرم بود. مادرم تا ده سالگی برایم کتاب می خواند. من این خواندن را با کودکان خود نیز تجربه کردم. برای هر یک به شیوه ای متفاوت. برای هر کدام بر اساس سلیقه و علاقه شان کتاب ها را انتخاب می کردم و تصور می کنم در سیاست گزینش کتاب بسیار موفق بودم و همه فرزندانم اکنون کتابخوان های حرفه ای هستند."
او در ادامه درباره تجربه بلند خوانی در کشور مکزیک، طرح "حلقه قصه گویی" برای کودکان بیمار و فقیر در دو بیمارستان شیلی، پروژه کتابدرمانی شیلی به سبب زلزله سال ۲۰۱۰ و حلقه مطالعاتی مادران و دختران در تورنتو برای حاضران سخن گفت. آلدانا در پایان گفت که نسبت به آینده خواندن خوش بین است. اگر وقتمان را با عشق در اختیار نسل جوان بگذاریم و مسئله خواندن را با آن ها پی بگیریم، قطعا به باز شدن افق های بسیار مثبتی در آینده خواهد انجامید. به باور او، نقش مشارکت و تعامل بین دو نسل است که ما را به پیش خواهد برد.
پاتریشیا آلدانا، متولد کشور گواتمالا است. او پس از پایان تحصیلات دانشگاهی در امریکا، در سال ۱۹۷۱ به کانادا رفت و در سال ۱۹۷۸ موسسه مطالعاتی Groundwood Books را با هدف نشر آثار برتر ادبیات کودکان تأسیس کرد. او در سال ۱۹۹۶ همین موسسه را به ویژه برای انتشار آثار به زبان اسپانیایی در امریکا به ثبت رساند. نویسندگان و تصویرگران این موسسه تاکنون بیشترین تعداد جایزه ملی کتاب کانادا Governor General’s Award را به خود اختصاص داده اند و جوایز بسیار دیگری را در سطح ملی و بین المللی دریافت کرده اند. خانم آلدانا در سازمان های ملی و بین المللی نیز فعالیت دارد. او از سال ۲۰۰۶-۲۰۱۰ ریاست دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان IBBY را بر عهده داشت، از سال ۲۰۱۰ ریاست IBBY Foundation را بر عهده دارد و از سال ۲۰۰۹ رئیس مشترک نهضت ملی خواندن در کانادا است. او در سال ۲۰۱۰ برای دریافت نشان ملی کانادا پیشنهاد شد.
نظرات شما