کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول
دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.
کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.
آغاز دوره : 24 تیر 1399
زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50
اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.
تلفن ثبت نام : 02166962904
ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤
کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر
دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.
کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.
آغاز دوره : 22 تیر 1399
زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30
اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.
تلفن ثبت نام : 02166962904
ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤
جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى
هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن میگرفتیم. تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانههای شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده است، روایتگر آن است.
ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوالها را با خودمان مرور میکنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا میخواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا میخواستند برای مشکلات، با روحیهای تازه راهحل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آنها میجنگیدند؟ آیا ...
"جشن" امروز چه معنایی میتواند داشته باشد؟ ...
اخبار
جشن روز جهاني كتاب كودك ۱۳۹۰
جشن روز جهاني كتاب كودك با حضور دو تن از نويسندگان كودك و نوجوان در خانه كتابدار كودك و نوجوان برگزار شد.
پس از شوراي كتاب كودك و انجمن نويسندگان كودك و نوجوان، خانه كتابدار روز جهاني كتاب كودك را به همراه كودكان و نوجوانان در سي امين روز از فروردين ماه جشن گرفت. خانه كتابدار كه هر سال جشن روز جهاني كتاب را در روزهاي پاياني ماه برگزار مي كند، از اسفند ماه سال گذشته با برگزيدن و در دسترس قرار دادن دو كتاب "روباه غذاي لك لك را چه جوري خورد؟" براي كودكان و "جنگ كه تمام شد بيدارم كن" براي نوجوانان عضو خانه كتابدار، به استقبال اين روز رفته بود.
نوجوانان كتابخوان گروه سني ج و د (پاياني دبستان و راهنمايي) درجشن امسال، نشست دوستانه اي با عباس جهانگيريان نويسنده و نمايشنامه نويس داشتند. در اين نشست، گپ و گفت صميمانه اي درباره كتاب "جنگ كه تمام شد بيدارم كن" انجام شد. اعضاي كتابخانه كه اين كتاب را خوانده بودند نقد هاي جالبي بر روي اين اثر داشتند.
عباس جهانگيريان گفت در بررسي هاي انجام شده در ادبيات جهان، موضوع عشق و كتاب هاي ترسناك دو موضوع مورد علاقه نوجوانان ارزيابي شده، كه او نيز براي تأليف اين رمان از موضوع عشق استفاده كرده است. داستان درباره دو نوجوان و احساسات بين آن ها است كه در زمان جنگ روي داده است. "حامي" در اين داستان قرباني "جنگ" و "حوري" قرباني "جهل" است. نويسنده به باور خود كوشيده تا "سايه جنگ" را جايگزين سياهي جنگ نمايد. چرا كه جامعه امروز به اندازه كافي مستقيم و غير مستقيم تحت تأثير جنگ بوده است و امروز جامعه نياز به خودباوري و اعتماد به نفس دارد.
اعضاي نوجوان خانه كه اين اثر را خوانده بودند، بر اين باور بودند كه كتاب رابطه خوبي با مخاطب نوجوان برقرار مي كند. آن ها به دقت و بسيار موشكافانه اثر را نقد كردند و با نويسنده به گفتگو پرداختند. عباس جهانگيريان، ضمن ابراز خوشحالي از اين كه نوجوانان عضو خانه با اين دقت كتاب او را خوانده بودند، به آن ها پيشنهاد كرد هنگام خواندن هر كتاب، يك دفترچه يادداشت به همراه داشته باشند و نكات مثبت و منفي اثر را يادداشت كنند و به عناصري همچون زبان نثر، شخصيت پردازي و ساختار توجه كنند. از ديگر آثار جهانگيريان براي كودكان و نوجوانان مي توان به "تركه انار"، "خواب دختران چپ نيست"، "شازده كدو"، دفترچه مشكل گشا" و "فرهنگ فيلم هاي كودكان و نوجوانان" اشاره كرد.
علي اصغر سيدآبادي نويسنده و روزنامه نگار نيز با كتاب "روباه غذاي لك لك را چه جوري خورد؟" به ديدار كودكان سال هاي نخست دبستان آمده بود. سيد آبادي درباره چرايي نوشتن اين داستان گفت: "با خودم فكر كردم اين داستان سال هاي سال است كه تكرار مي شود و حتما به گوش روباه ها رسيده و اگر اين روباه كتابخوان باشد و اين قصه را شنيده باشد حتما راهي براي اين مشكل پيدا كرده است. من حدس هايي زدم و فكر كردم حتما راه هاي بيشتري وجود دارد، بنابراين اين داستان را نوشتم." سپس از كودكان خواست راه حل هايي كه هنگام خواندن داستان به ذهن شان رسيده است با يكديگر در ميان بگذارند.
در اين نشست كودكان روايت خود را از اين قصه قديمي براي هم بازگو كردند و نمايش هايي را هم في البداهه اجرا كردند و جايزه گرفتند. عطا موحدي پور، مهمان كوچولو از تبريز هم داستاني براي دوستانش تعريف كرد.
در پايان برنامه، سيدآبادي سه شعر از شعرهايش را كه در دست چاپ دارد براي كودكان خواند و يكي از آن ها را به مناسبت روز جهاني كتاب كودك به همه كودكان هديه كرد:
"كنسرو شهر بازي"
شنبه، كنسرو لوبيا داريم
يك شنبه كنسرو ماهي
دوشنبه كنسرو قورمه سبزي داريم
سه شنبه كنسرو قيمه
چهارشنبه كنسرو بادمجان داريم
پنج شنبه كنسرو آبگوشت
و جمعه كنسرو شهر بازي
چي؟
تا حالا كنسرو شهر بازي نشنيده اي؟
پس آدم بزرگ ها را خوب نشناختي
يا تا حالا كه داري اين را مي خواني
اختراعش نكرده اند
يا به زودي اختراعش مي كنند.
خانه كتابدار خانواده ها را هم فراموش نكرده و براي آن ها هم برنامه شادي را ترتيب داده بود. خانم مينا حبيب نژاد مربي حلقه هاي مطالعاتي گروه بزرگسال، در يك برنامه سرگرم كننده، مادران را با روز جهاني كودك، فلسفه اين روز، هانس كريستين اندرسن و آثارش آشنا كرد. در اين برنامه شاد بازي با توپ زنگوله دار هم انجام شد.
خانم آذين اقليدس نيز براي بچه هاي گروه سني الف برنامه اي به صورت زير اجرا كرد:
۱-بازي با واژه نامه چيستاني (كلماتي انتخاب شدند كه در قصه بند انگشتي كاربرد دارند). ۲-گفتن قصه "بند انگشتي" و معرفي آندرسن در خلال داستان 3-ساختن عروسك بند انگشتي به وسيله كاموا
نظرات شما