معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول

دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 24 تیر 1399

زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر

دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند.  این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 22 تیر 1399

زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى

هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن می‌گرفتیم.  تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانه‌های شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده‌ است، روایتگر آن است. 

ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوال‌ها را با خودمان مرور می‌کنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا می‌خواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا می‌خواستند برای مشکلات، با روحیه‌ای تازه راه‌حل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آن‌ها می‌جنگیدند؟ آیا ... 

"جشن" امروز چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ ...

اخبار

فریده فرجام در خانه کتابدار

خانم فریده فرجام، نمایش نامه نویس و کارگردان و نویسنده کودکان و بزرگسالان، شنبه ۱۸ شهریور ماه مهمان خانه کتابدار کودک و نوجوان و ترویج خواندن بود. او در این نشست از تجربه های نویسندگی خود و از احساس و دریافت هایش در سفر به ایران برای حاضران سخن گفت.

خانم نوش آفرین انصاری، دبیر شورای کتاب کودک، آقای یحیی مافی، از بنیان گذاران شورای کتاب کودک، خانم شاه کرمی از موسسه مادران امروز، آقای دکتر سید احمد وکیلیان، مروجان ادبیات کودک، اعضای شورا و شماری از دانش آموزان مدرسه مشارکتی موسسه پژوهشی کودکان دنیا از شرکت کنندگان در این برنامه بودند.
خانم فریده فرجام که بیش از هر چیز برای کتاب مهمان های ناخوانده در دنیای ادبیات کودک مشهور است، پس از  بیش از چهل سال دوری از وطن، به ایران سفر کرده و از چند نهاد مطرح ادبیات کودک در ایران بازدید کرده است.
خانم فریده فرجام، از نخستین اعضای گروه های بررسی شورای کتاب کودک در دهه ۱۳۴۰ و عضو هیئت مدیره شورای کتاب کودک در زمان تاسیس آن بوده است. مهمان های ناخوانده، گل بلور و خورشید، عمو نوروز، و زنجیر عمو زنجیرباف، مهم ترین کتاب های او در دنیای ادبیات کودک ایران هستند.
در ابتدای این جلسه خانم الهه عسکری، کتابدار کتابخانه خانواده خانه کتابدار،‌ ضمن خوشامد گویی به حضار، به معرفی خانم فریده فرجام و آثارش پرداخت و شعر "از شکوفه تا گیلاس" از مجموعه اشعار خانم فرجام را خواند. سپس خانم نوش آفرین انصاری صحبت های خود را آغاز کرد.
خانم نوش آفرین انصاری به سفر دو تن از اعضای شورای کتاب کودک و خانه کتابدار کودک و نوجوان به مناطق زلزله زده آذربایجان اشاره کرد. شورای کتاب کودک و خانه کتابدار کودک و نوجوان و ترویج خواندن قرار است یک سری برنامه های فرهنگی در این مناطق برای کودکان زلزله برگزار کنند. او تعدادی کتاب در حوزه کتابداری، تعلیم و تربیت نیز معرفی کرد.
پس از آن خانم فریده فرجام، سخنان خود را آغاز کرد. او گفت: "من فکر نمی کردم کسی مرا به یاد داشته باشد. فکر نمی کردم جایی برای صحبت کردن دعوت شوم. مهربانی هایی که این جا دیدم برایم بسیار دلپسند و دلگرم کننده بود. وقتی می خواستم پس از چهل سال به ایران بیایم، حسم این بود که به جایی می روم که مردمش را دوست دارم. و با حس احترام به ایران می روم. با محبت و احترام به ایران آمدم و می خواهم یاد بگیرم و ببینم."

او درباره فعالیت خود در شورای کتاب کودک هم گفت: "من خیلی جوان بودم که کار را شروع کردم. هنگامی که کتاب حسنی را نوشتم، ۲۶ ساله بودم. در آن زمان جریانی در شورای کتاب کودک شروع شده بود و ما می خواستیم کتاب های با کیفیت در اختیار بچه ها قرار بگیرد. در آن زمان اوضاع کتاب کودک در ایران خوب نبود. متن ها و تصویرها کیفیت نداشتند. در شورا قرار بود ما این کتاب ها را بخوانیم و کتاب های نسبتا مناسب یا بهتر بگویم "کمتر بد" را از میان آن ها انتخاب کنیم.
ما فهرست تهیه می کردیم و در دبستان ها کتابخانه کودک را ترویج می کردیم. در آن زمان کتابخانه مدرسه قفسه ای کوچک در اتاق رئیس دبستان بود و در آن هم همه نوع کتاب وجود داشت. کتاب های کودکان هم آن جا بودند. اما سر زدن به اتاق مدیر و برداشتن کتاب برای بچه ها بسیار دشوار بود. بچه ها حتی نمی دانستند که آن جا کتاب هست. در این وضع بود که شورا کار خود را آغاز کرد."
او درباره تجربه های نویسندگی خود و هم چنین جریان فرهنگی که نهادهایی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شورای کتاب کودک در ایران پایه گذاری کردند نیز چنین گفت: "من به اروپا رفتم و در کتابخانه بین المللی مونیخ، شروع به مطالعه کتاب های کودکان در جهان کردم. من در آن زمان رساله ای درباره تأثیر سیاست و مذهب در کتاب های کودکان تهیه کردم.
من نویسندگی و نمایش نامه نویسی و همچنین حضور در کتابخانه بین المللی مونیخ و شورای کتاب کودک را تجربه کرده ام و هنگامی که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تأسیس شد دو سال در کانون کار کردم.
من با این تجربیات از ایران رفتم. حالا پس از چهل و چندسال برگشته ام و می بینم که همه آن هایی که شروع کرده اند هنوز دارند ادامه می دهند  و یک جریان فرهنگی عظیمی را در ایران شکل داده اند. در کتاب تاریخ ادبیات کودکان اشاره شده است که این جریان های فرهنگی همیشه در تاریخ ایران وجود داشته است. حالا هم من در بازگشت دیدم که شورای کتاب کودک روی عشقی که به بچه ها داشته و آگاهی از اهمیت کار با بچه ها، با وجود همه اتفاق هایی که در ایران افتاده هنوز دارد کار خودش را دنبال می کند.
این مملکت همیشه این آدم ها و خدمتگزاران به فرهنگ را داشته است. و این میراث حالا به شما رسیده و از این به بعد هم ادامه خواهد داشت.  حالا پدر و مادرها هم به اهمیت کتابخوانی و سواد برای بچه هایشان پی برده اند و پدر و مادرها هم تلاش می کنند. من افتخار می کنم که جزء بسیار کوچکی از این جریان فرهنگی بوده ام."
خانم فرجام اظهار کرد: "ایرانیان دارای فرهنگ غنی هستند و من به خودم اجازه نمی دهم پس از این همه سال دوری از آنان به آن ها بگویم چه کرده اند و چه کارهایی نکرده اند. ملت ما، ملتی است که هشت سال جنگ را تجربه کرده و علیرغم تحمل سختی های زیاد هنوز هم ایستاده است. پس در مقابل این ملت فقط می توان سر تعظیم فرود آورد."

برگرفته از کتابک

 

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading