معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول

دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 24 تیر 1399

زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر

دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند.  این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 22 تیر 1399

زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى

هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن می‌گرفتیم.  تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانه‌های شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده‌ است، روایتگر آن است. 

ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوال‌ها را با خودمان مرور می‌کنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا می‌خواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا می‌خواستند برای مشکلات، با روحیه‌ای تازه راه‌حل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آن‌ها می‌جنگیدند؟ آیا ... 

"جشن" امروز چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ ...

اخبار

نمایشگاه – موزه تاریخ فرهنگ کودکی

درهای نمایشگاه – موزه تاریخ فرهنگ کودکی برای شش ماه در باغ موزه نگارستان به روی همگان گشوده شد!

روز جمعه ۲۹ آذر باغ نگارستان شاهد دو رخداد مهم بود. رونمایی از کتاب گفت و گو با زمان توران میرهادی و بازگشایی نمایشگاه – موزه تاریخ فرهنگ کودکی که با حضور شمار زیادی از دوستداران فرهنگ و تاریخ کودکی در ایران انجام شد.

دکتر مصطفی ده پهلوان، معاون اداره کل موزه های فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران، که نخستین سخنران این برنامه بود، گفت:‌ "می دانستم اگر بخواهیم بسیاری از ارزش ها و الگوهای  فرهنگی نسل گذشته را به نسل حال  و آینده مان به خوبی انتقال بدهیم باید برای کودکان و نوجوانان سرمایه گذاری کنیم و به دنبال فرصت هایی بودم که در موزه های دانشگاه تهران به عنوان موزه های علمی و آکادمیک جایی را هم به کودکان دهیم. این جانب به عنوان یک باستان شناس که به گونه ای در تلاش است بر روی الگوهای ارزشمند فرهنگی این مرز و بوم کار کند کار پژوهشی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات را تایید می کنم. بدون شک کارشناسان موسسه خیلی از آن نکات علمی که ما باستان شناسان به آن دید به آن ها نگاه نکرده ایم را دیده اند و به خوبی انتقال داده اند."

زهره قایینی سرپرست موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان نیز سخنانش را با ابزار خوشحالی از همزمان شدن رونمایی کتاب "گفت وگو با زمان" با گشایش موزه -نمایشگاه تاریخ فرهنگی کودکی آغاز کرد. او گفت بسیار خوشحالم نخستین گام بلند ما به سوی تاسیس موزه دایمی تاریخ فرهنگ کودکی با دانشگاه تهران آغاز شده است که خود نماد دانش و خرد است و پیشینه ای بس بلند در این زمینه دارد. او با اشاره به پژوهشی طولانی که کتاب تاریخ ادبیات کودکان و برپایی نزدیک به ۱۵ نمایشگاه موزه در سراسر ایران و یک نمایشگاه در ژاپن از دستاوردهای آن است، گفت:‌ "در این مسیر هم، رشد کرده ایم، یاد گرفته ایم و تلاش کرده ایم  با امکاناتی که به تدریج به دست می آوریم به سمت برپایی نمایشگاه موزه هایی به مفهوم امروزی دنیا یعنی نمایشگاه موزه های تعاملی یا مشارکتی قدم برداریم که در دو سه  نمایشگاه اخیر نیز آن را تجربه کرده ایم. اما داشتن چنین نمایشگاه هایی بودجه بسیار زیادی می خواهد. سخن ما به دو سو است .یکی به سوی نهادهای دولتی و در راس آن آموزش و پرورش. خوشبختانه وزیر آموزش و پرورش به تازه گی گفته اند که عصر آموزش محفوظاتی به سر رسیده است. اما تنها نمی توان با جملات زیبا این اندیشه را پیاده کرد بلکه باید به سمت آن گام های عملی برداشت. پرسش ما این است که آموزش و پرورش چه قدم هایی را می خواهد در این راه بردارد؟ طبیعتا نهادهای غیردولتی می توانند در این زمینه با دولت همکاری کنند ولی باید از سوی آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و شهرداری پشتیبانی شوند روی دیگر سخن ما با شهروندان است. ما هم یک سازمان غیردولتی هستیم و از میان مردم برای پاسخ گویی به برخی نیازهای آموزشی کودکان  برخاسته ایم. اگر می خواهیم کشورمان برای کودکانمان آموزش بهتری داشته باشد برای این که ارزش های زندگی را به آن ها آموزش بدهد، باید  در این گستره مشارکت بکنیم. توران میرهادی در کتابش آورده است که هرگز منتظر مسئولین دولت چه در رژیم گذشته و چه اکنون نماند. ما هم به عنوان یکی از دست اندر کارانی که در زمینه فرهنگ کودکی فعالیت می کنیم از شما و همه مردم درخواست داریم که برای پیشبرد چنین موزه هایی همیاری کنند. این همیاری می تواند در هر زمینه ای باشد، از اهدای اشیا و کتاب های قدیمی تا کمک مالی برای تامین هزینه های موزه.

سپس فیلم توران دختر ایران، فیلم مستندی درباره زندگی توران میرهادی پخش شد و پس از نمایش فیلم کتاب "گفت و گو با زمان" با حضور توران میرهادی و تدوینگر آن مسعود میرعلایی رونمایی شد. در ادامه نوش آفرین انصاری و یحیی مافی درباره ی ارزش و جایگاه این کتاب صحبت کردند. آخرین سخنران نیز توران میرهادی بود. او درباره انتشار این کتاب گفت: "انتشار این کتاب در عمل زندگی من را به آگاهی همگان می رساند. مطالب این کتاب پیش از این به شکل پراکنده منتشر شده است اما اکنون در این کتاب همه ی آن ها در یک جلد کتاب با تقسیم بندی موضوعی منتشر شده است.

پس از آن با حضور توران میرهادی درهای نمایشگاه – موزه شش ماهه تاریخ فرهنگ کودکی گشوده شد و سپس ایشان کتاب گفت و گو با زمان را برای علاقه مندان امضا کردند.

نمایشگاه- موزه تاریخ فرهنگ کودکی با نگاهی تاریخی و به شیوه ی مشارکتی زندگی کودکان ایران را از دوره باستان تااکنون به نمایش گذاشته است. کودکان و نوجوانان با دیدن، شنیدن و لمس کردن و مشارکت در فعالیت های موزه ای با بخشی از میراث فرهنگی خود آشنا می شوند.

برگرفته از کتابک

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading