معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

اخبار

کارگاه قصه گویی و بازی های سنتی “تابستان ۹۱”

کارگاه قصه گویی و بازی های سنتی، برای اعضای کتابخانه خانواده،‌ با هدف آموزش قصه گویی و انجام بازی های سنتی به والدین،‌ روزهای چهارشنبه توسط خانم فرشته قبادی برگزار می شود.

جلسه اول: در ابتدا از شرکت کنندگان خواسته شد معنی کلمه "قصه" را از لغت نامه های مختلف پیدا کنند و با دیدگاه های مختلف آشنا شوند. سپس توضیحاتی درباره‌ی مخاطب اصلی قصه، تاریخچه و ویژگی های قصه داده شد. در آخر نیز از شرکت کنندگان خواسته شد به دوران کودکی خود بازگردند و اولین قصه ای را که شنیده اند بازگو کنند.

جلسه دوم: در این جلسه راجع به دو واژه "بازنویسی و بازآفرینی" صحبت و تفاوت میان آن ها بیان شد. همچنین کتاب "هزار و یک شب" مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با موضوع مخاطب شناسی و قصه نوازشی برای شرکت کنندگان صحبت شد و در آخر دو قصه از حکایات مولانا خوانده شد.

جلسه سوم: در این جلسه با هدف یادگیری "آنچه گذشتگان می دانستند" توسط قصه و قصه گویی، ابتدا درباره مثلث "کودک، قصه و قصه گو" صحبت شد و سپس به وسیله کتاب های پارچه ای از جمله: مهمان های ناخوانده، بز زنگوله پا و… سه شیوه قصه گویی به شرکت کنندگان آموزش داده شد.

جلسه چهارم تاششم: در این سه جلسه تاریخچه کوتاهی از بازی های آل آقاجی، بمباران، کش بازی، گنجنه، لتر بازی، بازی های نوازشی، مه توس کوته و شعر ریتمیک باران گفته شد و سپس این بازی ها اجرا شد.

 

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading