معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

اخبار

کارگاه “هنر و کودک”

 کارگاه هنر و کودک با هدف دوستی و مهربانی، همکاری، شناخت از طریق بازی و نمایش در ترانه خوانی و داستان خوانی، ارتباط، تجسم و تخیل و… برای گروه سنی الف توسط خانم اقلیدس در زمستان ۹۳ برگزار شد:

جلسه ۱۱/۱۸: نخ کاموایی که در جلسه اول ما را با هم دوست کرد امروز بازی دیگری درآورد ، کودکان دو به دو روبروی یکدیگر ایستادند و کاموا را با دوست روبرو رد و بدل کردند و این تبادل اسم یکی از حیوانات مورد علاق شان را گفتند تا کاموا به انتها رسید و سپس آن را به صورت کلاف بیرون کشیدم و کاموای دیگر دادم تا به دور آن گره زدند. بعد پرسیدم قرار است کدام یک از حیوانات مورد علاقه تان شکل بگیردو گفتند خرگوش، و من کامواها را به صورت گوش های خرگوش قرار دادم و به همین شکل قسمت های مختلف خرگوش را با دنباله همان کاموا درست کردیم. سپس یک نفر یک نفر با خرگوش قصه گفتند و نمایش دادند در پشت میز ….

هر بار یک میز کتاب می چینیم و مادران ضمن کارگاه آن ها را می بینند و می خوانند  و با نحوه کار آن آشنا می شوند و در پایان راجع به کتاب ها با مادران به گفتگو می نشینیم.

جلسه۱۱/۲۵: به کودکان یادآوری کردم که شما هرکدام با این خرگوش نمایشی دارید، این هفته من می خواهم با این خرگوش و موشی که درست کرده ام برای شما داستان آن را با شعر آقاخرگوشه بگویم … 

سپس داستان "بهترین نان برای مهربانترین حیوان" را گفتم و از بچه ها خواستم   هر یک جالب ترین قسمت آن را نقاشی کنند (با تکنیک آبرنگ هم آشنا شدند). در انتها کودکان راجع به این داستان فکر کردند و نظرشان را راجع به اینکه کدام حیوان این داستان مهربانتر است ، گفتند. 

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading