کتاب صوتی-سنگریزههای بدون اسم

کتاب صوتی-سنگریزههای بدون اسم؛ با صدای نینا هرندیزاده مروج ادبیات کودک و نوجوان [audio mp3="http://hlpr.ir/wp-content/uploads/2025/11/سنگریزه.mp3"][/audio]
کتاب صوتی-ماهی سیاه کوچولو

با صدای سمیرا میهنخواه, قصهگو و مروج ادبیات کودک و نوجوان [audio mp3="http://hlpr.ir/wp-content/uploads/2025/11/ماهی-سیاه.mp3"][/audio]
کتاب-صوتی-جهان مال من است

با صدای ایوب موحدیپور بنیانگذار خانه کتابدار [audio mp3="http://hlpr.ir/wp-content/uploads/2025/11/این-جهان.mp3"][/audio]
اخبار
نشست الاکلنگ خوردن و فعالیت- نمایشگاه مادران خانه ۹۷-روز۳
در سومين روز هشتمين نمايشگاه و فروشگاه مادران خانه نشست “الاكلنگ خوردن و فعاليت” با حضور خانم فائزه وحدت نيا برگزار شد. در ابتدا يك بازي بين خانم هايي كه در نشست حضور داشتند برگزار شد و در ادامه خانم وحدت نيا اين گونه آغاز كردند كه بر اساس تحقيقات جديد علم تغذيه، بدن انسان در هنگام تولد بصورت ژنتيكي يك وزن ايده آل را براي فرد مشخص ميكند كه در علم تغذيه به آن set point گفته مي شود. اگر وزن فرد از اين مقدار مشخص شده كمتر يا بيشتر شود، بدن واكنش نشون داده و بوسيله تغيير متابوليسم، كم و زياد كردن خواب و … فرد را به سمت عدد موردنظر هدايت مي كند مگر اينكه اختلاف با وزن ايده آل خيلي فاحش باشد و فرد مجبور به رژيم گرفتن شود. خانم وحدت نيا در ادامه بيان كردند كه رژيم گرفتن يك پروسه ي دائمي است و هميشه بايد به ميزان كالري دريافتي خود توجه داشته باشيم. رژيم هايي كه فرد بصورت موقت و براي كاهش سريع وزن مي گيرد، بدون در نظر گرفتن شرايط زندگي، تعاملات روزمره، شغل و ميزان اضطرابي ست كه فرد تحمل مي كند. اين گونه رژيم ها تنها به بدن فرد شوك وارد مي كند و بدن را دچار اختلال در ميزان ترشح هورمون هاي حياتي بدن مي كنند. بدن انسان همانند يك سيستم هوشمند عمل مي كند و با سنجيدن ميزان چربي، پروتئين و كربوهيدرات هاي موجود در بدن و نياز بدن به آنها، با يادآوري طعم و بوي آن ها در حس بويايي و چشايي، ما را به سمت آن ماده غذايي هدايت مي كند و ما در واقع خوراكي اي را هوس مي كنيم. در اين موارد بايد به نياز بدنمان پاسخ داده و حتماً آن ماده را استفاده كنيم. گاهي هوس خوراكي هايي مي كنيم كه مضر هستند مثل چيبس ، پفك و شيريني ها. اين افراد به علت حجم بالايي از ذخيره چربي و قند در بدنشان با كمترين تحرك و فعاليت، با از دست دادن كمي از ذخيره ي چربي، بدن شان احساس خطر در از دست دادن چربي و كاهش ميزان ذخيره چربي مي كند. در اين مواقع هست كه ما مدام هوس شيريني و مواد غذايي چرب مي كنيم. كم كم با شروع فعاليت مي توان بدن را به سمتي پيش برد كه ميزان ذخيره ي چربي در بدن كاهش يافته و بدن شروع به عضله سازي كند تا نياز به پروتئين در بدن بيشتر احساس شود و ما ميل كمتري به خوردن شيريني و مواد غذايي چرب داشته باشيم؛ بطور مثال اگر حجم بدن بيشتر از چربي ها تشكيل شده باشد با يك حركت كوچك مثل برداشتن خودكار حدود ٢ كالري انرژي مصرف مي كنيم اما اگر عضلات بيشتر و قوي تري داشته باشيم با اين حركت حدود ٥ برابر بيشتر كالري مصرف خواهيم كرد. در روش خوردن و فعاليت سالم مهم ترين مسئله آگاهي فرد از وضعيت بدن خود است. اينكه بدن خود را بشناسيم و متناسب با بدن و شرايط زندگي مان فعاليت هايي را براي تغيير سبك زندگي مان طراحي و اجرا كنيم. از فعاليت هاي كوچك شروع كنيم، كم كم تغيير را در هودمان ايجاد كنيم، تا آنجا كه خودِ بدن مان تصميم بگيرد و ما را به سمت فعاليت هاي ورزشي سنگين تر مثل بدنسازي هدايت كند و شروع به عضله سازي و مصرف بيشتر پروتئن ها كنيم. خودآگاهي و شناخت خود و بدن مان از مهم ترين صحبت هاي مطرح شده در اين نشست بود.



نظرات شما