معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

برنامه ها

به مناسبت هفته کتاب-فستیوال کتاب های خوراکی

به مناسبت هفته کتاب-فستیوال کتاب های خوراکی

به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی اولین فستیوال “کتاب های خوراکی” را در “خانه کتابدار کودک و نوجوان” برگزار می کنیم.

حدود ۲۵ طرح با مشارکت دوستان طراحی و اجرا شد. کتاب های نقطه، قول بچه قورباغه، درخت بخشنده، هفت رویای کلاغ، مهمان های ناخوانده، هری پاتر، بیا چند شاخه حرف بزنیم، لوراکس، ماهی سیاه کوچولو، کدو قلقله زن، گلهای ختمی، قصه های کوتی کوتی، شازده کوچولو، فرانکلین و روز شکرگزاری، چارلی و کارخانه شکلات سازی و… از میان بی شمار کتاب، انتخاب شدند تا خوراکی شوند.در این روزهایی که بسیاری واژه ها و مفاهیم دفرمه می شوند و خیلی چیزها آنطور که ما فکر می کنیم یا عادت کرده ایم آنطور باشند، دیگر نیستند! شاید این فرصت ای است برای بشر روزگار ما تا دوباره بسیاری چیزها را معنا کند و معنا بسازد.

اینکه این روز چیست و چرا این فستیوال برگزار می شود و در جهان چه می کنند، می توان با جستجوی ساده به دست آورد اما آنچه ما دنبالش هستیم و به آن فکر کردیم این است:
ایجاد فضایی غیر رسمی که به راحتی خوردن یک کتاب، درباره علاقه ات و مفهومی که در سر می پروری حرف بزنی
فضایی که مفاهیم هم مانند خوردنی ها قابل لمس می شوند و تو می توانی آنها را بچشی
فضایی که دست و ذهن نزدیک هم می شوند به بهانه ساختن آنچه تصور کرده ای، پس درد فاصله های زیادشان کمی آرام می گیرد
فضایی که خوردن هم دوباره نعمتی شود و ما شکرگزار مزمزه کردن طعم های گوناگون
فضایی که تعجب می کنی از خودت که چطور همه چیزهای بی جان دوروبرت را با خواستت، جان بخشیدی و با چیدمانی جدید به آنها معنا دادی و تجسم شان کردی

 

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading