معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول

دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 24 تیر 1399

زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر

دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند.  این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 22 تیر 1399

زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى

هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن می‌گرفتیم.  تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانه‌های شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده‌ است، روایتگر آن است. 

ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوال‌ها را با خودمان مرور می‌کنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا می‌خواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا می‌خواستند برای مشکلات، با روحیه‌ای تازه راه‌حل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آن‌ها می‌جنگیدند؟ آیا ... 

"جشن" امروز چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ ...

کتابخانه

کارگاه های کتابخانه نوجوان

کارگاه های کتابخانه نوجوان

از روزی که خانه تاسیس شده است، کارگاه های بسیاری داشته ایم. اگر با همان کارگاه روز اول که می شود ۱۴ اسفند ۱۳۸۳، کارگاه “چرا باید کتاب بخوانیم” که برای تعداد کمی از اعضای محل برگزار شد، حساب کنیم، می شود حدود ۳۰۰۰ عنوان کارگاه و همچنان این کارگاه های با حضور مربیان خلاق و گوناگون بیشتر و بیشتر می شود. شما هم می توانید از عنوان آن ها باخبر شوید.

لیست کارگاه های اجرا شده در کتابخانه نوجوان از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶

  • پژوهش (گروه سنی د – ه): درباره موضوع مورد علاقه بچه ها -مانند بازی های کامپیوتری- بود، ابتدا طرح سوال صورت می گیرد و برنامه ریزی برای تحقیق و پاسخ به سوالات انجام شد.

 

  • خوشنویسی (اعضای کتابخانه کودک و نوجوان): در این کارگاه شرکت کنندگان به دو گروه آموزش خط با قلم و مداد تقسیم می شود.

 

  • حجم و مجسمه سازی (گروه سنی د – کارگاه ۱۰ جلسه ای): در هر جلسه از این کارگاه ، تمریناتی مرتبط به اعضای شرکت کننده داده می شود. جلسه اول آشنایی با یکدیگر و تمرین تخیل و ترسیم بر روی کاغذ و آشنا شدن هنرجو با سطح مقطع، نما، پرسپکتیو است. چند واحد (درخت، انسان، حیوان، دوچرخه) را بر روی کاغذ ترسیم می کنند. جلسه ی دوم از هنرجو خواسته میشود که طرح موردنظر ش را که میخواهد بسازد، روی کاغذ ترسیم کند. در بخش کار با گل، هر هنرجو در مدت کوتاهی یک حجم کوچک می سازد تا میزان توانایی هنرجو با گل را بدانیم. جلسه سوم ساخت یک شخصیت خیالی با گل و آشنایی با اصطلاحات کار حجم سازی و آماده ساختن کارها برای خشک شدن. جلسه چهارم هریک از هنرجویان روی تخته خود گل را پهن کرده و در یک کادر مستطیل اقدام به طراحی روی گل میکند. هنرجو با فشار دادن اجسام مختلف بر روی گل ایجاد بافت میکند. جلسه پنجم روش فیتیله ای برای ساختن حجم های توخالی آموزش داده می شود. جلسه ششم قالبگیری از صورت با باند گچی انجام می شود. یکی از هنرجویان داوطلب می شود و با استفاده از باند گچی از صورت او قالب گیری و مجسمه گچی تهیه می شود. باند گچی در اختیار هنرجویان قرار داده می شود تا در منزل از صورت نزدیکان خود قالبگیری کنند و جلسه ی بعد همراه خود به کلاس بیاورند. جلسه هفتم به هنرجویان نحوه ی ساختن خمیر کاغذ آموزش داده می شود و قالب های تهیه شده از جلسه ی قبل را با خمیر کاغذ پر می کنند.  جلسه هشتم قالب های صورت که با خمیر کاغذ پر شده اند باز می شوند و روی صورتک های کاغذی کار می شود. جلسه نهم شناخت ترکیب رنگها و آموزش رنگ آمیزی با قلمو بر روی گل و گچ و نقش برجسته هایی که روی صورتک ها درست کرده بودند. جلسه دهم تمرین تخیل را انجام می دهند و در مورد فضای تصور شده صحبت می کنند و یک داستان با همکاری هنرجویان خوانده می شود.

 

  • چه می بینیم ، چگونه بنویسیم (گروه سنی د): یک کارگاه ۴ جلسه ای است. آموزش نحوه گرفتن توجه از مخاطب و چگونگی خواندن یک شعر،  زدن اتود یک داستان و بررسی آن، آموزش نحوه تعریف کردن خاطره، اجرای یک خاطره و توضیح فلاش فوروارد. از مطالبی است که در این کارگاه مطرح و آموزش داده می شود.

 

  • نمایش عروسکی (گروه سنی بزرگسال و کودک): یک نمایش از سوی اعضای کتابخانه خانواده اجرا می شود. مخاطبان این نمایش اعضا کتابخانه کودک هستند. بعد از اجرای نمایش از بچه ها خواسته می شود هر کدامشان نقش یکی از شخصیت ها را اجرا کنند و این بار نمایش از سوی بچه ها اجرا می شود.

 

  • رازهای کتابخانه (گروه سنی ج و د): بخش مرجع کتابخانه توسط کتابدار به اعضای کارگاه معرفی می شود، درباره فرهنگنامه کودک و نوجوان و نحوه تهیه ی آن در شورای کتاب کودک توضیحاتی داده می شود. انواع کتابهای مرجع و راه های بازیابی اطلاعات از این کتاب ها، همراه با ذکر مثال برای آنها بیان می شود.

 

  • دیدار با نویسنده (گروه سنی ج – د): هدف از برگزاری آن، آشنایی بچه ها با نویسنده کتابهای مورد علاقه شان است. معمولا از ایشان می خواهیم که درباره چند تکنیک ساده خلق داستان به همراه مثال صحبت کنند. در پایان جلسه هم از بچه ها می خواهند تا داستان خود را بنویسند و آن را برای حاضران بخوانند.

 

  • مهارت زندگی نوجوانان (گروه سنی د – ه): این کارگاه بصورت مشارکت گروهی برگزار می شود. تعریف از مهارت های زندگی، آشنایی با تفاوتها و شباهت های انسانها و احترام به این تفاوتها، شناخت خود و جواب به این سوال ” من که هستم؟”. از مباحث مطرح شده در این کارگاه است.

 

  • قصه ها و اسطوره ها (گروه سنی ج – د): این کارگاه دو جلسه ای، از سوی آقای آرمان آرین نویسنده ی داستان های فانتزی و اسطوره ای، برگزار شد و در این کارگاه چند اسطوره خارجی و چند اسطوره ایرانی برای بچه ها معرفی شد و تحلیل جامعه شناختی و مقایسه ای بین آنها برای نوجوان صورت گرفت، بحث های کلی درباره تعاریف اسطوره و حماسه صورت گرفت، مسیر نموداری و داستانی اسطوره های عبری و آریایی بیان شد،  “تئوولف” بعنوان نمونه ای از یک فیلم و داستان اسطوره ای امروزی، نمایش داده شد، و درباره ی هویت و اهمیت آن خصوصا برای یک نوجوان ایرانی در جهان امروز گفتگو شد.

 

  • سبزی کاری: این کارگاه برای اعضا کتابخانه کودک برگزار و روش کاشت سبزی ها آموزش داده می شود، در این برنامه نمایشگاهی از کتابهای محیط زیست و حفاظت از آن، برپا و در کنار آن قصه ای کوتاه از طبیعت روایت می شود.

 

  • لطیفه، طنز، چیستان: محوریت کارگاه، آشنایی بچه ها با لطیفه و چیستان است، جلسه بصورت کارگاهی و مشارکت گروهی برگزار می شود، از بچه ها خواسته می شود که در باره موضوعات مطرح شده مثالهایی بیان کنند. آنها با استفاده از فرهنگ لغت معین و دهخدا ، تعریف کلمه طنز و لطیفه را می خوانند. در ادامه نیز به ساخت لطیفه و چیستان با یک یا دو کلمه می پردازند.

 

  • اقلیم های ایران و پوشش های جانوری (گروه سنی ج – د): این برنامه بصورت دسته جمعی و بازی گروهی انجام می شود. درباره انواع اقلیم های ایران و طبیعت ایران از جمله کوهها، کویرها و جنگلها ، پوشش جانوری ، خصوصیات و پراکندگی آنها در ایران صحبت می شود. در انتهای کارگاه هم سرگرمی های زیست محیطی بصورت بازی انجام می شود.

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading