معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول

دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 24 تیر 1399

زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر

دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند.  این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 22 تیر 1399

زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى

هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن می‌گرفتیم.  تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانه‌های شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده‌ است، روایتگر آن است. 

ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوال‌ها را با خودمان مرور می‌کنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا می‌خواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا می‌خواستند برای مشکلات، با روحیه‌ای تازه راه‌حل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آن‌ها می‌جنگیدند؟ آیا ... 

"جشن" امروز چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ ...

اخبار

“هنر و شاهنامه” ۱۳۸۹

کارگاه "هنر و شاهنامه" در روزهای سه شنبه برای اعضای گروه سنی ب، ج، د، کتابخانه کودکان و نوجوانان، توسط خانم پشنگ پور برگزار می شود.

 گروه سنی ب و ج:

هدف: آموزش داستان های شاهنامه و آشنایی مخاطبان با آن ها از طریق نقاشی.
شرح: در ابتدا یک داستان از روی شاهنامه خوانده می شود و سپس بچه ها نقاشی آن داستان را می کشند و آن را برای یکدیگر شرح می دهند.

بعد از چند جلسه داستان زال و پهلوانی او از ابتدای تولدش برای بچه های از روی شاهنامه خوانده و تفسیر شد. سوال هایی برای بچه ها درباره این داستان پیش آمد مثلا اینکه چرا سام فکر می کرد زال بچه دیو است زال بودن یک چیز عادی است؟ وقتی زال را به کوه بردند مادر او چه کرد؟ سیمرغ واقعی کیست و الان کجاست؟ آیا این داستان واقعی است؟

خانم پشنگ پور بعد از این سوالات درباره ی افسانه بودن بعضی از داستان ها و روایت های نهفته در آن ها برای بچه ها صحبت کرد.

داستان های خوانده شده عبارتند از: تولد فریدون و خواب ضحاک، کاوه آهنگر، حمله فریدون به قصر ضحاک، داستان زال و سیمرغ، بزرگ شدن رستم، انتخاب رخش توسط او ، حمله كيكاووس به مازندران و آغاز هفت خوان رستم و…
 
گروه سنی د:
هدف: آشنایی نوجوانان با شاهنامه و درست خواندن آن.
شرح: در ابتدا بچه ها درباره آنچه که تاکنون از شاهنامه آموخته اند صحبت می کنند و سپس قسمت کوتاهی از شاهنامه خوانده می شود. آن ها دیدگاه های خود را از آثار هنری مختلف و آثار هنری مورد علاقه شان مطرح می کنند و درباره داستان خوانده شده بحث و تبادل نظر می کنند.
داستان های خوانده شده عبارتند از: آگاه شدن منوچهر از کار زال و رودابه، رفتن سام به جنگ سهراب، خشم گرفتن سهراب بر سیندخت، دلخوشی دادن سام به سیندخت، پژوهش کردن موبدان از زال، پاسخ دادن زال به موبدان، پاسخ نامه سام از منوچهر، رسیدن زال به نزدیک سام، مقدمه داستان کیکاووس، جنگ کیکاووس و دیو های مازندران و…
در یکی از جلسات بچه ها از حقیقت دیو پرسیدند و خانم پشنگ پور به نقل از خود فردوسی (تو مر دیو را مردم بد شناس) و تفسیر دکتر الهی قمشه ای برای بچه ها توضیحاتی را دادند. همچنین درباره نقش پهلوانانی مانند زال و رستم که در رزم های سخت کشور از آن ها استفاده می شد توضیحاتی داده شد.
 

 

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading