معرفى كتاب فلسفه براي كودكان و نوجوانان

معرفى كتاب فلسفه برای کودکان و نوجوانان "چشم‌اندازهای جهانی" ، ویراسته : سعید ناجی، رسنانی هاشم، ترجمه: حمیدرضا محمدی، نشر نی: مقالاتی که بنیانگذاران و پیشگامان برنامه‌ی "فلسفه برای کودکان" در سطح جهان نوشته‌اند، در این کتاب به صورت گفتگو و مصاحبه آماده شده است. 

بخش اول کتاب به خاستگاه این جنبش و بنیان‌های فلسفی و نظری آن می‌پردازد.

بخش دوم کاربردهای تخصصی دیالوگ فلسفی در آموزش فلسفه، اخلاق، فلسفه اخلاق و علوم را بررسی می‌کند.

بخش سوم به موضوعات نظری، مانند اهداف این روش با نظر به جست‌جوی حقیقت و معنا، و بحث درباره رمان‌ها یا داستان‌های کوتاه و ویژگی‌های‌شان می‌پردازد. 

بخش چهارم نحوه ‌ی اجرای این برنامه در سطح جهان را توضیح می‌دهد. و به تفاوت‌های فرهنگ، شیوه‌های حلقه‌ی کندوکاو و ضرورت جرح و تعدیل برنامه به جهت سازگاری با مسائل محلی می‌پردازد. 

بیست و یک مصاحبه شونده‌ی این مجموعه از ۱۲ کشور مختلف در شش قاره دنیا هستند. 

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول

دوره های هَمبازی مجازی: بازیگوشی های قبل از کلاس اول (کارگاه بازی مادر و کودک): اين کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند .شامل بازی های علمی، ریاضی، حرکتی، آمادگی خواندن و نوشتن، تمرکز، کارکردهای اجرایی مغز و بازی های رشدی هستند. بازی هایي شاد که یادگیری های فراوانی برای بچه ها به همراه دارد و آنها را برای رفتن به مدرسه آماده می کند. به علاوه فرصتی است که مامان ها تعداد بسیاری بازی یاد بگیرند که می توانند فرای ساعات کلاسی نیز آگاهانه با بچه ها بازی کنند. این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 5 تا 6 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 24 تیر 1399

زمان : سه شنبه ها _ ساعت 12 تا 12:50

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

کارگاه مادر و کودک مجازی: بازی های بپر بپر

دوره های هَمبازی مجازی: بازی های بپر بپر (کارگاه بازی مادر و کودک): این کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند. شامل بازی های حرکتی مختلف هستند و برای تقویت مهارت های ورزشی، حرکتی ظریف و درشت، تمرکز و هوش فضایی بچه ها عالی هستند. به علاوه فرصتی است که مامان ها هم با بچه ها بازی و ورزش کنند.  این دوره ها از سوی خانم فائزه وحدت نیا، کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه تهران و کارشناس بازی و اسباب بازی به تویز در خانه کتابدار کودک و نوجوان برگزار می شود.

کودکان 4 تا 7 ساله می توانند در این دوره شرکت کنند.

آغاز دوره : 22 تیر 1399

زمان : يکشنبه ها، ساعت 13 تا 13:30

اطلاعات بیشتر را می توانید از کتابخانه کودک و نوجوان دریافت کنید.

تلفن ثبت نام : 02166962904

ساعات تماس: شنبه تا چهارشنبه، ساعت ٩ تا ١٤

جشن تيرگان ١٣٩٩ مجازى

هر سال جشن تیرگان را در خانه کتابدار باهم جشن می‌گرفتیم.  تصمیم گرفتیم امسال نیز مانند هرسال این جشن را با تغییرات کوچک برپا کنیم. به خانه‌های شما بیاییم و درباره تیرگان بیشتر بدانیم. "فرشته قبادی" عضو شورای کتاب کودک و کمیته ترویج خواندن که تسهیلگر جشن تیرگان بوده‌ است، روایتگر آن است. 

ضمنِ برپایی این جشن برای کودکان این سوال‌ها را با خودمان مرور می‌کنیم: چرا ایرانیان "جشن" را خلق کردند؟ آیا می‌خواستند قانع باشند و با شکرگزاری مشکلات را فراموش کنند؟ آیا می‌خواستند برای مشکلات، با روحیه‌ای تازه راه‌حل پیدا کنند؟ آیا اساسا تسلیم مشکلات بودند یا با آن‌ها می‌جنگیدند؟ آیا ... 

"جشن" امروز چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ ...

کتابخانه

کارگاه های کتابخانه خانواده

کارگاه های کتابخانه خانواده

از روزی که خانه تاسیس شده است، کارگاه های بسیاری داشته ایم. اگر با همان کارگاه روز اول که می شود ۱۴ اسفند ۱۳۸۳، کارگاه “چرا باید کتاب بخوانیم” که برای تعداد کمی از اعضای محل برگزار شد، حساب کنیم، می شود حدود ۳۰۰۰ عنوان کارگاه، و همچنان این کارگاه ها با حضور مربیان خلاق و گوناگون بیشتر و بیشتر می شوند. شما هم می توانید از عنوان آن ها باخبر شوید.

  • آشنايي با مثنوي: در این کارگاه ابتدا ابیات خوانده و در حین خواندن معنی کلمات مشکل گفته شد و شرحی از هر قسمت بیان شد.

 

  • شاهنامه خواني: در این کارگاه به شرح و گفتن معانی کلمات و معنی بعضی از ابیات مشکل اجرا شد و روان خوانی را به شرکت کنندگان آموزش دادند.

 

  • سبد خواندن با خانواده و كتابخواني: طي يك فراخوان از دوستداران كتاب دعوت به مشاركت در دوره كتابخواني با خانواده مي شود، پس از به حد نصاب رسيدن دوره شروع مي شود. اين طرح در واقع يك كتابخانه عمومي مينياتوري است داخل يك بسته (بقچه) براي همه اعضا خانواده (همه گروه هاي سني و موضوعات مختلف) كتاب هاي مناسب را قرار داده و به مدت يكماه در اختيار داوطلبين قرار داده و در پايان هر ماه بسته ها بين اعضا تبادل مي شود و كارگاه هاي آموزشي براي داوطلبان برگزار مي شود.

 

  • حلقه مطالعاتي كتابخانه خانواده:  در این کارگاه و نشست ها کتاب ها ی معرفی شده از قبل توسط اعضا خوانده شده و سپس به بازخوانی و گفتگو درباره آن با حضور کارشناس پرداخته می شود.

 

  • كارگاه تشويق و تنبيه: صحبت در مورد تشويق و تنبيه كودكان و انواع آن و وضع قوانين براي كمك به كودكان با حضور كارشناس

 

  • كارگاه بازيهاي سنتي: این کارگاه با حضور خانم فرشته قبادی نویسنده کتاب” بازی های سنتی روز آمد شده ” برگزار شد و در آن تعدادی بازی آموزش و انجام شد و به تاریخچه و شیوه و مراحل هر بازی آشنا شدند.

 

  • روز جهاني كتاب كودك: روز تولد نويسنده فقيد ” هانس كريستين اندرسون ” ضمن گفتگوهای  دوستانه به وظیفه مادران بعنوان تاثیرگذاران در جامعه پرداخته شد.

 

  • رفتار با نوجوان: چند دوره ۹ جلسه ای (در زمان های مختلف) به منظور ارتباط بهتر بین والدین و نوجوانان و عوامل موثر بر تربیت و… برگزار شد.

 

  • ارتباط بين دو نسل: در اين كارگاه كتاب هاي ارتباط بين دو نسل (انتشارات مادران امروز) با حضور كارشناس بررسي و خوانده مي شود.

 

  • آموزش بازي در فضاي باز و بسته: آموزش بازي هاي ريتميك،سنتي، كلامي و بازي هاي حواس پنجگانه

 

  • دقت و خلاقيت: در اين كارگاه توسط مادران هنرهاي دستي و چهل تيكه دوزي آموزش داده شد.

 

  • پنج سين خانه تكاني: کارشناس روش هاي مديريت خانه تكاني در اسفند ماه را کارگاه آموزش دادند.

 

  • طرح تلويزيون خاموش: با حضور كارشناس درباره مزايا و معايب رسانه هاي ارتباط جمعي بالاخص تلويزيون، مديريت ديدن تلويزيون و فرق زندگي گذشته و حال گفتگو شد.

 

  • كارگاه نظم: با حضور كارشناسان از نظم و تعريف آن و نياز آن براي نابينايان  و فرمان پذيري آن در خانه صحبت مي شود.

 

  • بيماري هاي رايج زنان: با حضور كارشناس در مورد هورمون ها و بيماري هاي مختلف خانم ها صحبت مي شود و اطلاعاتي داده مي شود.

 

  • جشن (هاي) روز دوستي: اين كارگاه در روز معلولين برگزار مي شود و درخصوص كودكان با نيازهاي ويژه و منابعي كه براي آنها در كتابخانه است صحبت شد و مادران از احساسات و شرايط و مسائل اين كودكان صحبت كردند.

 

  • ادبيات-زندگي-خانواده: در اين كارگاه ها در خصوص سفر و تجربيات و تاثير كتاب بر زندگي و خواندن اشعار مولوي و حافظ و….

 

  • جشن چهارشنبه سوري: در این کارگاه با فلسفه وجودی چهارشنبه سوری و آداب و مناسک صحبت نمودند

 

  • یک روز سبز: این کارگاه به توضیح مفاهیم محیط زیستی و چرایی توجه به محیط زیست و معرفی افراد و…. پرداخت.

 

  • روز درختکاری: در این کارگاه کارشناس مربوطه ضمن آشنایی اعضا با خاک و درختان و نجوه آبدهی و نور هر گیاه به کاشتن نهال و گل در اسفند ماه پرداخت.

 

  • آموزش خط فارسي: طبق سر مشق مربی ،اعضای کلاس به تمرین می پردازند و رفع اشکال شده و سرمشق و تمرین جدید میگیرند.

 

  • ورزش، سلامت، خانواده: در مورد نقش ورزش و نشان دادن یک سری از حرکات نرمشی برای بهبود وضع عضلات و مفاصل

 

  • مهارت های زندگی- تفکر منفی: به شرکت کنندگان در موضوع های مختلف مثل توسعه یافتگی، فقر، بیکاری و اعتیاد و… توضیحات داده می شود و سپس به کار گروهی میپردازیم.

 

  • شادي در يك كلام

 

  • مشاوره خانواده: شامل کارگاه های آموزش نکات مفید بارداری و چگونگی برخورد با نوزاد و آگاهی های  هویت جنسی و آگاهی جنسی به والدین برای فرزندشان است.

اخبار مرتبط

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

در خبرنامه ما عضو شوید :
Loading